Bağlar
Kastro Tireli bağları deniz seviyesinden 200 – 280 metre yüksekte, kıyı çizgisinden ise yaklaşık 100 kilometre içeride olup şarap için en makbul mikroklimalardan birine sahip olan Akhisar’ın Pınarcık köyündeki eski Tireli Çiftliği'nde yer almaktadır. Tireli Çiftliği, Cumhuriyet zamanından beri, Kuva-yi Milliye Akhisar komutanı ve Akhisar’ın ilk Belediye Başkanı Tirelizade İsmail Bahri Bey ve ailesine aitti. Çiftlik İsmail Bahri Bey'e ünlü Türk romancısı Yakup Kadri’nin de ferdi olduğu yörenin önde gelen ailelerinden Karaosmanoğlu Ailesi'nden geçmiş idi.Zamanla Tirelizade aile fertleri arasında bölünen bu 5 bin dönümlük çiftliğin, ailede kalan son parçasını almak ve bağları kurmak Kastro Tireli’ye nasip oldu. Kızıl ve koyu sarı renklerdeki taşlı toprağıyla, birbiri ardına sıralanmış küçük tepecikleri ve ovalık bölümlerdeki tatlı meyiliyle kaliteli şarap üretimi için biçilmiş kaftan olan bu heyecan verici yerde kurulacak bağların hayali yeni milenyumla başladı.
Bağların geleceği büyük oranda bu topraklara bağlı idi. Buralar önceki nesillerden devralınmıştı ve ihya edilerek gelecek nesillere bırakılacaktı. Birçok medeniyet bu topraklara bekçilik yapmış, buraları şimdiki nesil için korumuşlardı. Bu bağlar sadece bu gün ile ilgili değildi. Buradan çıkacak şarabın adı bunu da yansıtmalıydı. Tirelizade İsmail Bahri Bey'in ailesinden kalan son parçaydı çiftlik. En son kalan Tireli Çiftliği. Bu ismin yok olmasına gönül razı olamazdı. Tireli Çiftliği son kale olarak yoluna başka patikalardan da, başka insanlarla da olsa devam etmeliydi. Akhisar adının Orta Çağ'da şehir merkezini çevreleyen, kentin simgesi, büyük beyaz surlardan geldiği biliniyordu. Kentin o zamanki adı, Eski Yunanca'da beyaz kale anlamına gelen Aspro Kastro idi. Bu beyaz kalenin kalıntıları günümüze ulaşmamıştı ama Akhisar adıyla yaşıyordu. Belki birçokları bu ismin nereden geldiğini artık bilmiyordu. Bu ismi de yaşatmak bağlamında, Tireli Çiftliği’nin son kalesinde kurulan bağlara Tireli Kalesi anlamına gelen “Kastro Tireli” ismi verildi.
Fransa’nın Côtes du Rhône ve İtalya’nın Toskana bölgelerinde yapılan incelemelerden sonra, Fransız ve İtalyan uzmanların danışmanlıklarında, toprak ve klima uygunluk analizleri sonucunda 2004 yılında dikimine başlanan bağlar, 2008 yılında tamamlandı. Bağlar, günümüzde yaklaşık 230 dönümlük bir alan kaplamaktadır. Sıcak yaz aylarında her daim esen kuzey rüzgarları bağbozumuna doğru ferahlık sağlayarak üzümlerin olgunlaşma sürecine dengeleyici bir unsur olarak etki eder.
Üretim, bağların ortasında bulunan Kastro Tireli şaraphanesinde, sadece Kastro Tireli’nin kendi bağlarında yetiştirilen üzümlerden yapılmaktadır. Aralarında Ornellaia, Wine Spectator tarafından 2001 yılında dünyanın en iyi şarabı seçilen Madonna Del Piano’nun üreticisi Val di Cava ve organik şarapçılığın en bilinen isimlerinden Caia Rossa’nın da bulunduğu birçok üst düzey şarap üreticisinin de baş danışmanılığını yapan, İtalyan bağcılık ve şarap yapımı uzmanı Toskanalı Dr. Andrea Paoletti bağların dikime hazırlanmasından günümüze kadar uzanan süreçte gözetmenlik etmiştir. Dr. Paoletti halen Kastro Tireli’nin danışmanlığını sürdürmektedir.
Kastro Tireli Çiftliği'nde, gerek bağlarda gerekse üretimde kaliteden ödün vermemek ve maksimum kaliteyi yakalayabilmek adına "salkım azaltma" ve sulamanın minimumda gerçekleşmesi yoluyla üzüm randımanı dönüm başına 400 ila 500 kilogramda tutulmaktadır. Üzümlerin doğallığını sağlamak adına organik bağcılık prensipleri adapte edilmiş ve organik üretim sertifika başvurusu yapılmıştır.
Bağların ilk budamaları Aralık ayı sonu itibariyle makine kullanılmadan elle yapılır. Fidanların gelişimleri ve daha sonraki yıllardaki şekillerinin düzgün olabilmesi için fidan başı 3 – 4 uygun tırnak özenle seçilerek, her tırnakta baharda filizlenme için ikişer adet göz bırakılır. Salkımlar oluşmaya başladığında, yeterince güç almaları için ara temizlikler ve üstten kırpma yapılır. Temmuz ayının ortalarında ise salkım ayıklamaları yapılarak her fidanda en fazla ortalama 5 – 6 salkım bırakılarak bitkinin gücünü kalan salkımlara vermesi ve maksimum aromalarda ve olgunlukta üzümler elde edilmesi sağlanır. Bağbozumu zamanı ise üzümler tek tek elle seçilerek toplanır ve şaraphanenin yolunu tutarlar.